The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Creek Voyage CD 20 CD játszó és I 20 integrált erősítő

A 2020-as esztendő a brit Creek Audio számára nem csupán virológiai szempontból marad emlékezetes, hanem a High-End világában történő debütálásról is, ami egyúttal az audiofil kategóriában eltöltött hosszú és termékeny időszakuk végét is jelenti.

Ez a lépés nagyon komoly fordulópontot jelent a cég életében, többek között az elmúlt 25 év történetének lezárását, az Európába visszahozott gyártást és egy óriási ugrást a termékek minőségének (és árának) tekintetében. Ráadásként a márka rajongói számára a Creek nevet egy teljesen új kategóriában kell most újrapozícionálniuk, a reménybeli új vásárlók kegyeit pedig a high-end világban lényegében újoncként kell elnyerniük, számos jól csengő nevű, „bejáratott” vetélytárssal megküzdve értük. Éppen ezért az új Creek Audio Voyage I 20 integrált erősítő és CD 20 CD játszó hosszú évek gondos és alapos tervezési munkája után szóletett meg. Vagyis a kategória változott (nem kicsit), a rendkívüli ár-érték arány azonban (remélhetőleg) változatlan maradt.

Voyage I 20 integrált erősítő

A minden porcikájában teljesen megújult integrált erősítő jókora teljesítménnyel és összesen 10 digitális és analóg bemenettel érkezik. A tápellátását egy 1500 Wattos, feszültségstabilizált nagyfrekvenciás egység látja el, ami lehetővé teszi, hogy megduplázódjon a kimeneti teljesítmény a terhelési impedancia feleződésével. A végerősítőben bipoláris Sanken tranzisztorok és MOS-FET-ek dolgoznak együtt, a nagy áramerősség mellett a minimális torzítás, az állandó nyugalmi áram és a rendkívül rövid bemelegedési idő biztosítása érdekében. Az I 20 erősítő az Evolution 100-as készüléknél megismert G-osztályú kapcsolásban működik, az A és AB osztályoknál lényegesen jobb hatásfokkal, ami az esztétikus és karcsú készülékház használatához elengedhetetlen ekkora teljesítmény esetén. Ez a működési mód egy alacsony és egy magasabb tápfeszültséget használ, amit egy elektronika szabályoz az aktuális teljesítményigényhez igazítva. A jelútban és a visszacsatolásban sem használnak kondenzátorokat, a kimenet apró DC eltolódásait egy elektronikus szervo áramkör kompenzálja és tartja 0 volt értéken. Az erősítő és a tápellátás áramkörei mellett a Creek egy teljesen új DSD D/A konvertert is fejlesztett az I 20 részére, amivel szintén egy új, magasabb minőségi szintet sikerült elérni. A készülék hangerőszabályzója az igazán igényesnek mondható MUSES ellenálláslétrára épülő egység melyre a bemenetekről aranyozott reléken keresztül érkezik a jel.

Creek Voyage i20

Az erősítő szolgáltatásait tekintve sem lehet okunk panaszra. Az analóg és digitális bemenetek mellett Bluetooth aptX HD kapcsolatot is kapunk, illetve egy dedikált fejhallgató erősítő is került a készülékbe, 8-300 Ohm impedanciájú fejhallgatók meghajtására. Menürendszere az előlapi forgókapcsolók és gombok mellett a távirányítóról is vezérelhető, beállíthatók rajta keresztül a bemenetek hangerőszintjei, a kijelző fényereje, a DAC szűrőinek változatai és még jó néhány hasznos opció. Kifinomult vezérlő rendszere figyeli a be és kimeneteket, illetve terheléseket, így védelmet nyújt a rövidzár, túlmelegedés, és a megengedettnél magasabb DC eltolódás esetén. A hátlapon található USB bemeneten keresztül adott a rendszerfrissítés lehetősége is, így egy igazán naprakész és értékálló high-end készülék tulajdonosai lehetünk.

Creek Voyage i20 belso

Műszaki adatok
Teljesítmény: @ 1% THD> 480 Watt 2 Ohm /csatorna
Teljesítmény: @ 1% THD> 240 Watt 4 Ohm /csatorna
Teljesítmény:@ 1% THD> 120 Watt 8 Ohm-ig, mindkét csatornán (31V RMS)
Folyamatos max kimeneti áram: > 10A (szinusz hullám)
Csúcs kimeneti áram: +/- 26 Amper 0,5 Ohm terhelésre
THD és zaj: <0,002% - 20 Hz - 20 kHz-8 Ohm@ 2/3 névleges teljesítménynél
Jel-zaj arány: 102dBA vonalbemeneteken
Frekvenciamenet: 1Hz - 100 kHz, +/- 2dB
Teljesítmény erősítés: 33,4 dB (x 47) aszimmetrikus
Előerősítő analóg erősítése: választható 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, az 1., 2., 3. és 4. bemeneteken
Bemeneti érzékenység: 645mV a maximális teljesítményen (0dB)
Áthallás: > 80dB 1 kHz-en
DC eltolás: <+/- 5mV
Előerősítő bemenetek: 4 x RCA (aszimmetrikus) és 1 x XLR (szimmetrikus)
Előerősítő kimenet: 1 x RCA (aszimmetrikus)
Plug-in Phono opciók: 1. bemenet Phono-ra vált a Sequel mk4 MM Phono beszerelésekor
Digitális bemenetek: 2 x SPDIF koaxiális - (192 kHz, 24 bit). 2 x optikai TOSLINK - (192 kHz -24 bit). USB class 2. audio - PCM 768kHz, 32-bit, DSD 22.4MHz. Bluetooth - aptX HD
DAC: Delta Sigma PCM 768kHz, 32 bites, DSD 22.4MHz
Hangszóró kimenetek: Aranyozott, csupasz kábelt, 4mm-es banándugót és sarut fogad
Fejhallgató kimenet: 6,3 mm-es aljzat, 8 - 600 ohmos fejhallgatókhoz
Hangszóró kimeneti impedancia: <0,02 Ohm 20Hz - 20 kHz (csillapítási tényező> 400)
Hálózati feszültség: 230V névleges. Működési tartomány - 170V - 265V AC - 50Hz.
Színválaszték: Ezüst vagy fekete előlap, fekete készülékház
Energiafogyasztás: Üresjárati, Max, Készenléti állapot <20 W, 600 W, 0,5 W
Automatikus készenlét: Ha nincs jel 30 perc múlva kikapcsol (állítható)
Tömeg: 9 kg nettó. 12 kg csomagolással

Creek Voyage i20 hatlap

Voyage CD 20 CD játszó

Az erősítő párjaként érkezik a Creek Audio új, felső kategóriás lejátszója is, ami szintén az I20-as erősítőnél megismert masszív, 2 mm vastag acéllemez készülékházat használja, 12 mm-es extrudált alumínium előlappal. Az erősítőhöz optikailag tökéletesen passzoló, letisztult formát viszi tovább az akril OLED kijelzőbe épített nyomógombokkal és a CD tálcát feleslegessé tevő Stream Unlimited CD80 slot mechanika segítségével. A hátlapon az öt digitális bemenet mellett kettő digitális kimenet, szimmetrikus és aszimmetrikus analóg kimenetek, RC bus be és kimenetek illetve a szabályozható kimenet és az auto standby kapcsolói kaptak helyet.

Creek voyage cd black

A beépített DAC a prémium minőségű AKM 32 bites átalakítóra épül, az alacsony torzítást és széles dinamikatartományt lehetővé tevő VELVET SOUND ™ technológiát felhasználva. Digitális szűrőkből hatfélét találunk a menürendszerben, melyet a többi szolgáltatással együtt a távirányítóról is vezérelhetünk. Bit perfect class2 aszinkron USB bemenete egy 8 magos XMOS mikrokontroller áramkörön alapul, két alacsony fáziszajú oszcillátor áramkör vezérli alacsony jitterrel és természetesen egyedi firmware-t futtat.

Creek voyage cd hatlap
Analóg kimenetei előtt két Texas Instruments OPA2134 Sound PlusTM operációs erősítő, Wima polipropilén kondenzátorok és Melf felületszerelt ellenállások gondoskodnak a kiváló hangminőségről. Az áramköröket a digitális egységekkel és a futóművel együtt az I20 erősítőből ismerős, vadonatúj fejlesztésű nagyfrekvenciás tápegység látja el bőséges energiával.

Creek voyage cd

Műszaki adatok
DAC típus: AK4493EQ - Prémium minőségű AKM 32bit 768kHz
Digitális bemenetek: 2×SPDIF, 24Bit 192 kHz, transzformátorral leválasztva. 2×TOSLINK, 24Bit 192 kHz, optikai leválasztással. 1×aszinkron USB class2, 32Bit 384kHz
CD Transport: Streaming Unlimited CD80 slot meghajtó
Digitális kimenet: 1×SPDIF, 1×optikai TOSLINK
Digitális szűrők: 6×32 bites, 8-szoros digitális szűrőformák: rövid késleltetésű, éles roll-off, GD = 6,25 / fs - rövid késleltetésű, lassú roll-off, GD = 5,3 / fs - éles roll-off, lassú roll-off - szuper lassú Roll-off, alacsony szórású rövid késleltetésű dinamikus tartomány, jel-zaj arány
Dinamika tartomány, jel / zaj arány: 123dB
THD: 113dB
OSRD: (túlmintavételezési arány duplázó)126dB normál módban
Mintavételi arány: PCM8kHz-től 384kHz-ig
DSD maximum: Direct Stream Digital 22.4mHz
Analóg kimenetek: RCA aszimmetrikus, 2,0 V RMS. XLR, teljesen szimmetrikus, 4,0 V RMS
Audio pufferelés: OPA2134 Op-erősítők
Kimeneti impedancia:<100 ohm
Hálózati feszültség: 85 V-265 V AC 50–60 Hz. automatikus.
Energiafogyasztás: 20 W maximum és <0,5 W készenléti állapotban
Méretek: Szé.x Ma.x Mé. 430 x 80 x 350 mm (17 ”x 3,25” x 13,75 ”)
Tömeg: 6,8 kg nettó, 9,5 kg csomagolással
Színválaszték: Ezüst vagy fekete előlap és fekete készülékház


Akusztika
Tel: 1/321-5384
www.hifiboltonline.hu